Inspirationsoplæg

Vær frivillig og glad

Alle vores møder i PowerjobMidt holdes hos Frivilligcenter Aarhus i Grønnegade 80. Hvad er derfor mere naturligt end at høre lidt mere om vores værters arbejde? Frivilligcenterets projektkoordinator Anne Tindal Thomsen var oplægsholder i denne uge.

Anne fortalte om, hvordan Frivilligcenter Aarhus synliggør frivilligheden og bidrager til udvikling af det sociale arbejde, der involverer frivillige. Bl.a. ved at stille lokalefaciliteter til rådighed.

Du opnår som jobsøger mange fordele ved at være frivillig:

  • Du får erfaring til CV-et
  • Du tilføjes glæde og overskud i din dagligdag
  • Dit netværk udvides

Men vær opmærksom på reglerne! A-kasserne har grænser for hvor mange timer, du må være frivillig, hvis du er på dagpenge eller efterløn.

Først og fremmest må du skelne mellem frivillige aktiviteter og frivilligt ulønnet arbejde. Frivillige aktiviteter har ingen begrænsninger. Hvis du derimod udfører frivilligt ulønnet arbejde er grænsen højst 10 timer om ugen. Frivilligt ulønnet arbejde defineres som opgaver, hvor lønnet arbejdskraft anvendes indenfor samme arbejdsområde.
Bemærk også at du har pligt til at oplyse din A-kasse om evt. frivilligt ulønnet arbejde. Generelt gælder at frivilligt arbejde aldrig må forhindre dig i at tage et lønnet arbejde. Reglerne for lediges frivillighed står nærmere beskrevet på https://frivillighed.dk/guides/regler-for-frivillige-paa-offentlige-ydelser.

Hver dansker bruger i gennemsnit 4 timer om ugen på frivilligt arbejde. Anne er selv frivillig, når hun har fri.

Har du lyst til at blive frivillig? Så book tid til en samtale på Frivilligcentrets hjemmeside https://frivilligcenteraarhus.dk/. Du kan også høre om mulighederne for at blive frivillig i en af centrets tilknyttede foreninger.