PowerjobMidt
Inspirationsoplæg

Hvad skete der på Lotusædernes ø?

Lotusædernes ø kendes fra historien om Odysseus’ lange rejse. Denne uges oplægsholder psykolog Thomas Markersen brugte det som allegori over en sløvhedstilstand, som føles svær at kæmpe sig ud af. Men hvad kan du egentlig gøre, hvis du har tabt energien og mistet troen på, at du er herre over eget liv?

Thomas serverede en velsmagende suppe af mantraer, som det fører for vidt at uddybe her. Men her kommer nogle eksempler:

En overskrift til eftertanke: Det vi er bevidste om, styrer vi. Det vi ikke er bevidste om, styrer os.

Thomas problematiserede denne sætning: ”Jeg skal føle mig selvsikker for at kunne gøre det.” Men den modsatte strategi giver ofte det bedste resultat: Det at handle fjerner usikkerheden. Det vigtigste er at have årene i vandet og føle, at du er på vej.

Underbevidstheden har en tendens til at sende en masse advarsler om, hvad der kan gå galt, når du er i fuld gang med at forberede en stor præstation. Thomas påpegede værdien i at skelne mellem aktiviteter og præstationer. Hav fokus på afslutbare og konkrete aktiviteter, der bringer dig tættere på målet. Og når du har gjort det, så hold fri.

Tilgiv dig selv og få gjort det, som du har planlagt. Mod er en muskel, der kan trænes. Tro på, at noget kan blive bedre. Hav viljen til glæde.

En rigtig stor tak til Thomas for en peptalk med inspirerende opgaver undervejs. På trods af at Thomas var med på et lidt genstridigt videolink, kom det hele til at fungere.