Ikke kategoriseret

Social kapital og iranske kokkerier var lokkemad

Inspirerende cocktail af oplæg om Social Kapital og iranske kokkerier var, hvad PowerjobMidt lokkede med til forårets gå-hjem-møde for nye og gamle medlemmer.

Inge Marie Skaarup har i mange år arbejdet med Social Kapital i både praksis og teori som leder, underviser og selvstændig konsulent. Hun gjorde 35 medlemmer klogere på, hvilken betydning den har i forhold til profession, organisation og faglige fællesskaber i det hele taget. Hun tager udgangspunkt i professor Robert D. Putnams teori.

Tre nøglebegreber er: Fælles normer, netværk og social tillid. Læs mere om Putmans teori

“Jeres frivillige netværk af ledige er et godt eksempel på Social Kapital med klart definerede normer”, gav Inge Marie Skaarup som et af mange eksempler på Social Kapital.

Et eksempel i den anden grøft er rockermiljøet, hvor der også er klare fælles normer, som ikke må brydes, hvis man vil være en del af fællesskabet.

Kulturaften

Efter oplægget kunne deltagerne endelig nyde den mad, som køkkenet havde duftet af dagen lang. Den iranske kvinde Pari Sabuki har boet i Danmark i mange år, og hun stod for både madlavning og festlig udsmykning i varme iranske farver.