Inspirationsoplæg

Skal drømmen blive til virkelighed?

Denne torsdag havde vi besøg af Lise Kirketerp. Lise er coach og karriererådgiver og var kommet for at fortælle om det at forfølge sit drømmejob. Netop dette er et af Lises specialer, og hun har flere gange hjulpet folk med at få afklaret tanker omkring fremtidige job.

Lise kastede flere gode spørgsmål ud i lokalet, bl.a. ”Hvad er et drømmejob?” og spørgsmålet fik det til at summe i os. Hurtigt blev det tydeligt, at vi generelt er enige om, hvilke ord, der definerer et drømmejob. Ord som værdier, frihed og balance vejer tungt hos de fleste.

Netop det at stille spørgsmål til din egen jobsøgning er vigtigt. Lise præsenterede os for en række af de nyttige af slagsen: Hvad vil du gerne have mere af? Hvad vil du gerne have mindre af? Hvad vil du gerne beholde? Hvad vil du ikke have? Andre nyttige spørgsmål du, ifølge Lise, kan stille dig selv er: Hvad er vigtigt for din trivsel? Hvilke rammer vil du have? Hvilke forhindringer har du? Ved at stille dig selv spørgsmål som disse opdager du måske, at du pludselig får gjort dig nogle nye tanker om din jobsøgning og derfor nemmere kan beskrive dine mål. 

Når du har gravet dine svar frem og fået afdækket dine kompetencer, så husk at uddybe dem, så dine ansøgninger fremstår personlige. Hvis du er dygtig til at skrive klart om dine kompetencer, vil du oftere komme til samtale. Til sidst skal du lave en handleplan. Det er især vigtigt, at du beslutter dig for, hvor lang tid, du vil bruge på at nå dit mål. Så har du fundet svaret? Skal drømmen blive til virkelighed?

Hvis du vil læse mere om Lise og hendes arbejde, kan du klikke her:
www.lisekirketerp.dk