Virksomhedsbesøg

Rundvisning på officelab Kirstinelund

Den netværksbaserede organisation officelab Kirstinelund holder til i et inspirerende bygningskompleks på Skæringvej i Lystrup. Vores rundviser, Henrik Houkjær Jonsson, bød os velkommen til ”Grisefarmen”. Det gjorde han, fordi den originale hovedbygning førhen var stuehus til en svinebedrift. Nu er stuehuset faldet i baggrunden for hovedbygningen (K1), der ligger ud til vejen, så det er den første bygning, man ser, når man ankommer til stedet. 

Ideen bag officelab er at skabe et attraktivt kontorfælleskab med masser af mulighed for inspiration og netværksskabelse. Man kan komme og slå sig ned og gå igen, hvis man benytter et såkaldt ”flexbord”, eller man kan have en mere stationær kontorplads. Stedet tilbyder flere lukkede mødelokaler, men ifølge Henrik er trenden de åbne kontorlandskaber, som giver let adgang til sparring og videndeling. Modsat er enkeltkontorer placeret ned ad en lang smal gang ved at være et uddøende fænomen. Ifølge Henrik er udfordringen ved åbne kontorlandskaber, at der skal tages hensyn til flere forskellige typer af mennesker. Nogle kan have brug for at sidde med høretelefoner, og andre skal helst ikke forstyrres af visuelle indtryk, når de arbejder. Derfor er kontorerne på officelab indrettet enkelt med højt til loftet i klassisk design. 

Til stedet hører desuden en konferencesal, der kan rumme op til 210 personer, og en café der kan bespise godt og vel 400 mennesker.

På officelab tilbydes kontorer og arbejdspladser for et stort netværk af iværksættere, start-ups, freelancere, etablerede virksomheder, jobsøgende og studerende. Stedet, hvor større virksomheder som HiFi Klubben og Plantorama har hovedsæder, rummer i alt ca. 110 virksomheder. En del arbejder med IT og som konsulenter, men der er også lægepraktiserende og fysioterapeuter på officelab. Der er således mange kompetencer og fagligheder i spil inden for netværket. 

Fællesskabet lægger stor vægt på tillidsfuldt netværk og innovation i opgaveløsning og organisationsstruktur. Flere sociale aktiviteter danner rammer for det tillidsfulde netværk for at udfordre og inspirere netværkets medlemmer. Et nyt initiativ er Dreamlab, som kommer til at holde til i den gamle førerbunker. Dreamlab handler om at motivere drømme og inspirere til iværksætteri. Det er endnu et relationsskabende koncept, der skaber nye initiativer og udvikling på stedet.

Med et spiremedlemskab kan du for 250 kr. om måneden få adgang til en kontorplads fem gange. Det svarer altså til en kontorplads en gang om ugen. Stedet tilbyder gode faciliteter som madordning, træning, kopimaskine og meget mere. Du kan læse mere om officelab Kirstinelund på www.officelab.dk.

Tak til officelab Kirstinelund og Henrik Houkjær Jonsson for den inspirerende rundvisning på stedet.