Inspirationsoplæg

Mad med kærlighed

Mad skal laves med kærlighed. Det ved de hos Det kærlige måltid, som hver uge leverer mad til familier ramt af akut, livstruende sygdom. Charlotte Thybjerg har været forbi og gjort os klogere på projektet og varme om hjerterne.

Mens mad laves med kærlighed, virkeliggøres en vision med sjæl. Charlotte, som er grundlægger af Det kærlige måltid og sjælen i foretagendet, har opbygget sig et enormt netværk for at tænde den ild, der brænder i organisationens hjerte. I dag beskæftiger Det kærlige måltid 144 frivillige. 

De frivillige er hver og én med til at gøre en forskel, og i fællesskab holder de livsmodet oppe hos de sygdomsramte. I otte uger får hver husstand fire måltider mad, som laves af unge frivillige, mens menuen tilrettelægges af en kok. Kokken og de unge låner køkkenet hos Café Nikolai i FO-byen.

Når familierne får maden leveret, får de et håndskrevet kort med en personlig hilsen, som de unge vedlægger. Organisationen arbejder sammen med Folkesundhed, så sårbare unge kan lære at lave mad og udføre et meningsfuldt arbejde. I år er Det kærlige måltid tilmed blevet nomineret til årets madsjæl, som uddeles af Arla. Tak til Charlotte, fordi hun havde tid til at komme og fortælle os om sit spændende projekt.