Ragini Kastberg
Inspirationsoplæg

Lav dit CV som en hjemmeside

Ragini Kastberg startede med at have interesse for opbygning af hjemmeside i en periode, hvor hun var jobsøgende. Hun kom på kursus via Jobcenteret i marketing på internettet, fik herved kendskab til WordPress.

Hun fik interesse for at starte op som selvstændig og kom på et iværksætter forløb. Hun starter et lille firma op der hedder WebKlar, hvor hun hjælper mindre firmaer med at komme i gang med brugen af WordPress.

WordPress er et ret håndgribeligt system. Hvis du gerne vil lave din egen hjemmeside, er det vigtigt at du gør dig overvejelser om, hvad den skal indeholde (se forslag i det omdelte dokument sæt).

Du kan fx lave dig en C.V.-hjemmeside, hvor du gør opmærksom på dig selv og dine kvalifikationer. Det kan være et fint plus til din jobsøgning, at du her viser, at du har sat dig ind i et nyt program. Hvis du vil, kan du uploade en video på sitet, hvor du fortæller om dig selv, hvem du er og hvad der optager dig.

En hjemmeside på nettet kræver et domæne (som www.powerjobmidt.dk) og et webhotel (f.eks. surftown.dk eller unoeuro.com). Danske domænenavne administreres af dkhostmaster og koster 120 kr i oprettelse og derefter 45 kr om året. Et webhotel koster fra ca. 5 kr om måneden.

Du kan GRATIS eksperimentere med at lave en hjemmeside på din egen computer med MAMP (MAC) eller WAMP (Windows). Du kan finde vejledninger f.eks. på www.nemprogramering.dk  eller på youtube.

Når du skal i gang med din hjemmeside, findes der masser af skabeloner klar til anvendelse.

Se gerne www.nemprogramering.dk for gode videoer af hvordan du kommer i gang. På wordpress.org kan du også hente nyttig information. På F.B. kan du følge WordPresslab og derved følge en gruppe om emnet.

Du skal blot trække elementer ind i rammerne i opsætningen af siden. Når du synes at siden er færdig, skal du trykke på “publish”.

I Google Analytics kan du se info om, hvor mange der har besøgt din side.

I Google Adwords kan du se fordelagtige søgeord. Pixabay, Pexels er hjemmesider hvor du kan hente gratis billeder.

Du kan læse mere om Ragini Kastberg på www.raginiinfo.dk