Nyheder

Fest For Fyrede – Jobfinderens schweizerkniv

Perioden mellem jobs er som en sejlads på et nedtrådt hav, hvor den indre kompetence-kompasnål hele tiden truer med at skifte retning. Det er derfor rart at bruge en hel dag på at møde folk med det sorte bælte i karismatisk jobkarate.

Arrangementet Fest for Fyrede afholdtes for tredje år i træk i Aarhus med Jobindex som sponsor. Over 500 nysgerrige deltog. PowerjobMidt var som altid medarrangør, og vi præsenterede et bredt menukort af workshops og oplæg. Alle retter på menuen var gratis. Der var især stor efterspørgsel på vore workshops. De blev hurtigt fyldt op, så det var nødvendigt at vælge noget fra, øv.

Steen Kræmer var et eksempel på en oplægsholder med kant. Han holdt oplægget ’Sådan kommer du til samtale.’ Steen har en ”Find their pain and get the job”-tilgang. Brug derfor tid på research. Vær også tydelig med din motivation for stillingen, men læg den i ansøgningen efter indledningen. Lykkes det at gøre teksten vækkende-æggende-dækkende, har du en øget sandsynlighed for at ramme plet med din ansøgning.

Giovanni Niese gav den fuldt som LinkedIn-domptør. Giovannis stærkeste pointe: En relativ aktiv LinkedIn-profil er nødvendig for at blive synlig for arbejdsgiveren. Læg 1 til 2 artikler op om ugen, og send mindst 1 kommentar pr. dag (likes betyder intet).

Vi nåede langt rundt på en sådan dag. Mia Sinding viste os, hvordan vi med tusch i hånd opdager vore talenter. Ét eksempel: Hvordan beskriver du visuelt for sig selv, hvad en blæksprutteopgave er? Hvad forbinder jeg med at have mange bolde i luften? Mias oplæg forblev spændende til det sidste, ja, selv strandsten fik en karakter eller egenskab. En workshop med lutter gode grin og gale streger.

Med ny inspiration og mange indtryk senere sattes punktum for en begivenhedsrig dag. Vi havde helt glemt, at regnen styrtede ned udenfor.