Nyheder

Human House med persontest

Hvordan bruger virksomhederne test i ansættelsessammenhæng?

Da vi deltog i FrivilligBørs i Ridehuset i september sidste år, mødte vi Jan Hyttel fra Human House. Jan arbejder som konsulent og ville gerne komme og fortælle lidt om, hvad han laver.

 

I dag fik vi så besøg af Jan, som havde taget sin kollega erhvervspsykolog Jakob Bjarnø Rasmussen med. Det er altid interessant at høre noget om, hvad andre laver, når de er på arbejde, men det er meget sjovere også at kunne deltage. Og det fik vi lov til i form af en FIRO-B-personlighedstest. Efter at have udfyldt testen fortalte Jan om Human House, mens Jakob beregnede resultaterne.

Human House tilbyder en række forskellige kursusaktiviteter og konsulentydelser, fx team- og gruppeudvikling, coaching og strategisk sparring og hjælp til rekruttering. Netop rekrutteringsdelen var interessant, da man som jobsøgende ikke nødvendigvis ved, hvad der foregår i kulisserne, efter at man har udfyldt en personlighedstest. Det var derfor opmuntrende at høre, at testresultaterne ikke kun bliver brugt til at sortere ansøgere fra, men i høj grad også danner grundlag for den videre ansættelsesproces. Som jobsøger kan man få mulighed for at uddybe sine svar ved en efterfølgende personlig samtale. Typisk vil man også skulle udfylde mere end én test, for at virksomheden kan få et mere dækkende billede af ansøgerne.

Og hvad så med vores egne testresultater? Inden vi fik dem, fik vi et evalueringsskema, hvor vi med tal kunne angive, hvordan vi opfatter os selv. Herefter kunne vi så sammenligne med testens resultater og se, om den opfattelse var korrekt. Nogle medlemmer gav udtryk for, at resultaterne lignede resultater fra lignende test, mens andre havde spørgsmål. For er man nu virkelig sådan, som testen angiver?

Tak til Jan og Jakob for at vise os, hvordan virksomheder og rekrutteringsfirmaer bruger test i ansøgningsprocessen.