Inspirationsoplæg

Fra sagtmodig til modig – skip sceneskrækken

Powerjob Midt’s første gæst efter sommerferien var PC Asmussen. PC er tidligere leder af Gøglerskolen i Århus, rutineret underviser, forfatter, pædagog og gøgler.

PC har brugt det meste af sit liv på at skabe sin egen stilling som projektudvikler, social entreprenør og mest vigtigt at få folk til at gro ved at give dem tillid og et sprog, hvor de bliver set og hørt.

PC er en mand på 68 år, som lige nu søger arbejde for første gang i mange år. Når han smiler, så smiler han med hele ansigtet, så han er skøn at være sammen med. PC fortalte og viste os, hvordan du kommer ud over rampen, som jobsøger. 

Efter PC’s opfattelse er ”hvad er du god til” eller ”hvad er du dårlig til” to virkelig dårlige spørgsmål. Det som er afgørende for, om du bliver en god medarbejder eller ej, er, at du fortæller, hvad du brænder for, og kan vise det.

Ved helt simple gulvøvelser viste PC os, hvor hurtigt der sker en ubevidst kropslig reaktion, når vi møder folk for første gang. Der er 100 måder at komme ind i et rum på. Vi fik bl.a. et indblik i statusforskel mellem jobinterviewer og dig som jobansøger.  

Til slut nåede PC Asmussen at fortælle om sin nye roman ”Venskab på livstid”, der henter inspiration fra hans livslange venskab med en bankrøver og heroinmisbruger, der samtidig var en stor spasmager med voldsomt mange iværksætter-ideer og masser af krudt i røven.

Tak til PC for en berigende eftermiddag.