Virksomhedsbesøg

Dynamisk liv på Klostertorv

Denne torsdag eftermiddag var vi et smut forbi Fairbar, som holdt 1 års fødselsdag på Klostertorvet. Her mødte vi driftansvarlig Jesper Bonde Hansen, som fortalte os lidt om caféen og dens historie. 

Fairbar er en non-profit organisation med kun to ansatte og 130 frivillige. Caféen støtter velgørenhed og har blandt andet hjulpet udsatte børn og unge i Myanmar. Flere af os nød én af caféens øl, og det var næsten, som om den smagte endnu bedre, da Jesper fortalte os, at Fairbar køber øl fra danske mikrobryggerier. For et år siden flyttede caféen fra Nørre Allé og har fået fire gange så meget plads og derfor mange nye muligheder. Jesper smilte og sagde, at Fairbar har været med til at bringe nyt, dynamisk liv til Klostertorv. Caféen har flere spændende arrangementer i løbet af måneden som for eksempel debatter og koncerter. Der er stor variation i arrangementerne, men fælles for dem alle er, at de deler værdier med Fairbar.

Fairbar er en del af den kirkelige børne- og ungdomsbevægelse KFUM og KFUK, og støtter deres værdier, men derfor behøver man ikke være aktiv i bevægelsen for at være bartender hos Fairbar. Fairbar er et oplagt sted at arbejde, hvis man ønsker at udvide sit netværk, da der også er flere sociale arrangementer for de ansatte. Sommetider mødes de og går tur sammen eller tager for eksempel ud og bowler. De fleste af bartenderne er unge, og mange af dem er også internationale, som gerne vil møde danskere. Der er dog også bartendere, som er over 40, så der er plads til alle. 

Jesper sluttede af med at sige, at man endelig bare skal kontakte dem, hvis man har lyst til at være frivillig hos Fairbar. Hvis du er blevet nysgerrig eller bare vil læse mere, kan du besøge: www.fairbar.dk.