Inspirationsoplæg

”Der kom en energi gennem lokalet…”

Er du slukøret, træg eller knarvorn? Eller har du altid trivselsbenzin i blodet? Jobcoach Ditte Ernst kom forbi denne torsdag med en lille powertalk om, hvordan du henter energi til jobsøgningen og kaster lys ind på hverdagen.

Ditte hævder, at du altid kan mærke, hvor der er positiv energi ved et selskab, eller hvilke butikker du har lyst til komme i igen, fordi der var en god energi. Er du til frokost i en kantine et nyt sted, vil du lige scanne lokalet. Du tænker, hvor kan jeg komme til at sidde, så jeg bliver mødt med smil og engagement.

Ditte har noteret sig, at vandrere næsten altid ser glade ud, derfor stillede hun sig selv en udfordring om at gennemføre en 100 km mammutmarch. På 24 timer. Og gennemførte. Og opdagede at hun fik en række spændende sansninger og refleksioner undervejs.

Du skal spørge dig selv, om du har strøm på batteriet. Og hvis ikke, hvad er det, der forhindrer dig i at have det fantastisk? Det kunne være et afslag, en aflysning, et dødsfald, det dårlige vejr, træt af for mange samtaler, der ikke førte til noget.

Ditte sagde, at du inden et møde, beslutter dig for, hvad du gerne vil have ud af det. Vær forberedt. Vi fik til opgave at tænke over følgende:

  • Hvilke tanker begrænser?
  • Hvilke følelser giver det?
  • Hvordan påvirker det dine handlinger?

Vaner og tanker hænger sammen, så den næste øvelse var: Overvej hvilke tanker, som løfter/støtter dig?

En god vanebryder er at give sig selv en udfordring, noget som kræver en overvindelse. Det kan være at ringe uopfordret til en arbejdsgiver. Eller det kunne også være at blive vinterbader. Eller at gå en meget lang tur sammen med andre.

Tak til Ditte, der med kærlig indlevelse, udfoldede de indre energier.