Inspirationsoplæg,  Nyheder

Bliv CEO i dit eget liv

Bjarke J. spurgte:

Hvordan arbejder du bedst som jobsøger?

Ja, jobsøgning er et arbejde. Men hvordan struktureres din arbejdsdag, så den undgår at ende i papirnusseri, frustration og tilfældig spejden efter manglende jobopslag på nettet?

Vort ærede medlem Bjarke J. fremlagde i denne uge igen et godt oplæg. Han forklarede engageret hvordan han selv som jobsøger brød den negative spiral, skemalagde sin uge og blev direktør i sit eget liv. Han indrømmer, at det ikke er let, og der var også flere genkendende nik undervejs fra tilhørerne. Men det er bestemt muligt.

‘Ingen er ens!’ var Bjarkes vigtigste pointe. Brug tid på at finde den tilgang som passer dig bedst. Og gør gerne dine omgivelser bekendt med dine valg af arbejdsmodel. Brug en ugekalender. Og hold fast i dine valg. Den struktur og arbejdsmodel, du vælger, er det som giver dig trygge rammer i hverdagen, når alt andet er kaos. Og lad vasketøjet stå til efter kl. 16:00.

Kun få jobsøgere forstår urskoven af dagpenge-regler. Men Bjarke kender som socialrådgiver dem bedre end de fleste. Han klarlagde derfor i oplæggets sidste halvdel lidt af juraen bag Jobcentret og A-kasserne

Hvem har penge på spil? Det bureaukratiske, men alvorlige emne blev mødt med en del humor.